Lindrende ophold
Få lindret dine smerter og andre symptomer og få hjælp til at opleve livskvalitet på trods af alvorlig sygdom.
Er du alvorligt syg eller døende og har brug for pleje og omsorg i trygge rammer, kan du få et lindrende ophold på Afdeling for Lindring – Kbh.
I vores pleje og omsorg tager vi udgangspunkt i dine ønsker og behov. Det afgørende er, hvad der er livskvalitet for dig. Dine pårørende vil også blive tilbudt omsorg og støtte.
På afdelingen kan du møde sygeplejersker (hele døgnet), social- og sundhedsassistenter, fysio- og ergoterapeuter, socialrådgiver, musikterapeut, diætist og frivillige.
Vores personale har stor viden om medicinsk og ikke-medicinsk lindring og har tid til støttende samtaler, aktiviteter, nærvær og omsorg.
Tilbuddet er for alle borgere fra 18 år.
Yderligere information om opholdet
Vis alle
Forløb
Under dit ophold tilbyder vi dig lindring af smerter og andre symptomer, og hjælp dig til at opleve livskvalitet på trods af alvorlig sygdom og støtte til at leve med døden i vente.
Der vil løbende blive fulgt op på, hvilken pleje, omsorg og støtte du og dine pårørende har brug for.
Dit ophold er midlertidigt, og længden bliver vurderet ud fra din situation.
Når du ankommer til afdelingen, har du en samtale om forventninger til opholdet sammen med en sygeplejerske. Her kan dine pårørende også deltage, hvis du ønsker det.
Under samtalen aftaler I med sygeplejersken, hvilken pleje, omsorg og støtte du og dine pårørende har brug for. Der vil løbende blive fulgt op på, hvordan det går.
Personalet kan hjælpe dig og dine pårørende med alt det, der handler om din lindring og dit ophold generelt.
Sådan får du et ophold
Du kan enten få et lindrende ophold, efter du har været indlagt på hospitalet, eller hvis du er blevet afkræftet derhjemme og har brug for særlig lindrende sygepleje gennem hele døgnet.
Kommunen visiterer dig til et lindrende ophold.
Er du indlagt på et hospital, kontakter personalet kommunen, der koordinerer dit fortsatte forløb.
Har du behov for et lindrende ophold, og bor du hjemme, kontakter sygeplejen eller din egen læge visitationen, som kan visitere dig til et ophold.
Her kan du få et ophold
Du kan få et lindrende ophold ét sted i København.
Valby
Afdeling for Lindring
Center for Rehabilitering og Akutpleje - Vigerslevvej
Vigerslevvej 180, 1. sal
2500 Valby
Praktisk information om lindrende ophold
Vis alle
Besøg
Dine pårørende er velkomne til at komme på besøg hele døgnet, også til overnatning. Vi har gæsteværelse og gæstekøkken.
Gæstekøkkenet kan benyttes af besøgende til at opvarme medbragt mad og lave kaffe og te. Gæstekøkkenet har mikrobølgeovn, køleskab og fryser.
Betaling
Opholdet er gratis.
Faciliteter
Afdelingen er indrettet ud fra principper om lindrende arkitektur. Farver, lys og naturen bringes i spil for at danne en rolig ramme om dig og dine pårørende.
Dit værelse er møbleret med seng, gæsteseng, TV, sengebord, spisebord, hvilestol og køleskab. Du har adgang til eget toilet og bad på dit værelse.
Du og dine pårørende kan desuden benytte vores fælles opholds- og spiserum. Her kan I også se TV sammen. Der er mulighed for at komme udenfor og trække frisk luft på en af vores altaner samt i vores dejlige have med væksthus, som er til fri afbenyttelse.
Mens du er hos os, kan du gøre brug af vores wellnessrum. Her er et stort karbad, en massagestol, musik og afslappende loftslys.
Hjælp til at skrive din livsfortælling
Du kan få hjælp af vores specialuddannede sygeplejersker til at skrive dine tanker og minder ned og omdanne dem til en livsfortælling, som du kan give videre til dine pårørende.
Læge og medicin
Afdelingen har et lægesamarbejde med Bispebjerg Hospital. Det betyder, at speciallæger fra hospitalet har ansvaret for din behandling under dit ophold
Personalet håndterer al din medicin under dit ophold. Får du brug for ny medicin, hjælper personalet dig med at bestille medicin fra apoteket. Medicinen er gratis, hvis du har terminalbevilling – hvis du ikke har sådan en, kan personalet hjælpe dig med at søge den.
Medbring
Du har selv ansvar for dine ejendele under dit ophold. Vi anbefaler, at du kun tager få kontanter med.
- Tøj, overtøj og sko
- Toiletsager: shampoo, creme, tandbørste, tandpasta, deodorant, kam/børste, barbergrej og eventuelt bind eller bleer
- Medicin og eventuelt medicinkort og recepter
- Dit sundhedskort
- Hjælpemidler, hvis du har det. Fx rollator, kørestol eller stok
- Briller, høreapparat
- Betalingskort og lignende.
Musikterapi
Under dit ophold kan du lytte til musik via et gratis musikprogram på en iPad. Du har også mulighed for at få besøg af en musikterapeut.
Måltider
På afdelingen får du alle dagens måltider. Besøgende har også mulighed for at købe måltider.
Rengøring
Stuerne rengøres minimum én gang om ugen og efter behov.
Rygning
Rygning og åben ild er ikke tilladt på stuerne. Det gælder også e-cigaretter. Du kan ryge på anviste steder udenfor, herunder på afdelingens ene terrasse. Besøgende må ikke ryge på matriklen.
Transport og ledsagelse
Er du indlagt på hospitalet, sørger hospitalet for din transport til centret. Kommer du hjemmefra, skal du selv sørge for og betale transporten til centret. Du skal selv betale transporten hjem, når dit ophold slutter.
Hvis du er sengeliggende eller sidder i kørestol, betaler kommunen for transport og trappelift.
Har du under dit ophold behov for at komme til læge eller til undersøgelser på hospitalet, skal du selv betale transporten, medmindre du er sengeliggende eller sidder i kørestol. Personalet står altid klar til at hjælpe med at bestille eller koordinere kørsler til hospitalet eller andre steder. Kan du ikke tage af sted alene, vil personalet forsøge at lave en aftale med dine pårørende om at følge dig.
Der er gode muligheder for at tage offentlig transport, som stopper tæt på centret.
Er du eller dine pårørende i bil, anbefaler vi at parkere på Vigerslevvej – det er gratis.
Tøjvask
Vi kan som udgangspunkt ikke vaske dit tøj. Under opholdet benytter du husets undertøj.
Åndelig og eksistentiel støtte
Hvis du har behov for at tale med en præst eller en repræsentant fra et andet trossamfund, kan personalet hjælpe dig med at tage kontakt.
Sognepræsten ved Vigerslev Kirke, Henrik Laursen, kan kontaktes på telefon 2248 0141. Henrik Laursen holder gudstjeneste på afdelingen en gang om måneden.
Film om lindrende ophold
Kontakt
Afdeling for Lindring
Vigerslevvej 180