Københavns Kommunes logo

Lindrende ophold

Til dig, der er alvorligt syg eller døende og har brug for pleje og omsorg i trygge rammer.

Få lindret dine smerter og andre symptomer og få hjælp til at opleve livskvalitet på trods af alvorlig sygdom.

Er du alvorligt syg eller døende og har brug for pleje og omsorg i trygge rammer, kan du få et lindrende ophold på Afdeling for Lindring – Kbh. 

I vores pleje og omsorg tager vi udgangspunkt i dine ønsker og behov. Det afgørende er, hvad der er livskvalitet for dig. Dine pårørende vil også blive tilbudt omsorg og støtte. 

På afdelingen kan du møde sygeplejersker (hele døgnet), social- og sundhedsassistenter, fysio- og ergoterapeuter, socialrådgiver og diætist.

Vores personale har stor viden om medicinsk og ikke-medicinsk lindring og har tid til støttende samtaler, aktiviteter, nærvær og omsorg.

Tilbuddet er for alle borgere fra 18 år.

Yderligere information om opholdet

Forløb

Under dit ophold er vores fokus at lindre dine smerter og andre symptomer og hjælpe dig til at opleve livskvalitet på trods af alvorlig sygdom og støtte til at leve med døden i vente. 

Der vil løbende blive fulgt op på, hvilken pleje, omsorg og støtte du og dine pårørende har brug for.

Dit ophold er midlertidigt, og længden bliver vurderet ud fra din situation. 

Henvisning

Du kan enten få et lindrende ophold, efter du har været indlagt på hospitalet, eller hvis du er blevet afkræftet derhjemme og har brug for særlig lindrende sygepleje gennem hele døgnet.  

Kommunen visiterer dig til et lindrende ophold.

Er du indlagt på et hospital, kontakter personalet kommunen, der koordinerer dit fortsatte forløb. 

Har du behov for et lindrende ophold og bor hjemme, kontakter sygeplejen eller din egen læge visitationen, som kan visitere dig til et ophold.

Her kan du få et ophold

Du kan få et lindrende ophold ét sted i København.

Valby

Center for Rehabilitering og Akutpleje - Vigerslevvej 
Vigerslevvej 180, 1. sal 
2500 Valby

Læs om centret på Vigerslevvej

Praktisk information om lindrende ophold

Besøg

Dine pårørende er velkomne til at komme på besøg hele døgnet, også til overnatning. Vi har gæsteværelse og gæstekøkken.  

Betaling

Prisen for et lindrende ophold er 135 kr. per døgn (2021). Beløbet dækker mad og vask af linned. Prisen er fastsat af Københavns Kommune. Du modtager en regning for dit ophold i din e-Boks. Hvis du er frameldt e-Boks, får du sendt en faktura med posten.  

Faciliteter

Afdelingen er indrettet ud fra principper om lindrende arkitektur. Farver, lys og naturen bringes i spil for at danne en rolig ramme om dig og dine pårørende.

Du får din egen stue og dit eget badeværelse. Stuen har tv og er møbleret med el-seng, gæsteseng, sengebord, hvilestol og køleskab. Der er trådløst internet, som du kan tilgå, hvis du medbringer en computer, tablet eller telefon. Der kan ikke streames.

Vi har en fælles spisestue, opholdsstue, wellnessrum, altan, have og væksthus.

Måltider

På centret får du alle dagens måltider som en del din betaling for opholdet. Besøgende har også mulighed for at købe måltider.  

Præst

Ønsker du at tale med en præst, kan du kontakte sognepræsten fra Vigerslev Kirke, Henrik Laursen, på telefon 22 48 01 41. Præsten kan komme til dig på centret og holder desuden jævnligt gudstjeneste hos os. 

Transport

Er du indlagt på hospitalet, sørger hospitalet for din transport til centret. Kommer du hjemmefra, skal du selv sørge for og betale transporten til centret. Du skal selv betale transporten hjem. 

Hvis du er sengeliggende eller sidder i kørestol, betaler kommunen for transport og trappelift.  

Film om lindrende ophold

Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.